ANRE a publicat programul Sesiune Toamna 2022
ANRE a publicat programul Sesiune Toamna 2022

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) organizează în perioada 07.09.2022-27.11.2022 examene de autorizare a electricienilor în domeniul instalaţiilor electrice, verificatorilor de proiecte şi experţilor tehnici de calitate şi extrajudiciari în domeniul instalaţiilor electrice tehnologice, precum şi de vizare a documentelor care atestă aceste calităţi.

Ţinând cont de măsurile instituite prin Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, desfăşurarea examenelor trebuie să respecte toate măsurile prevăzute de legislaţie.

Programul de organizare și desfășurare:

07 – septembrie 2022 - 23 – septembrie - 2022 Înscrierea candidaților la examenele/interviurile de autorizare, respective la vizarea documentelor deţinute

23 – septembrie - 2022 Termen final de înscriere

17 - octombrie – 2022 Data limită pentru publicarea în portal a listei tuturor candidaților (solicitanți care îndeplinesc/nu îndeplinesc condițiile prevăzute în Regulament), cu indicarea motivelor de neîndeplinire, unde este cazul, şi cu precizarea centrului în care vor fi programaţi)

21 - octombrie - 2022 Data limită pentru completarea dosarelor (după caz)

25 – octombrie 2022 Data limită pentru publicarea în portal a listei finale a tuturor candidaților (solicitanți care îndeplinesc-propuși la examen, propuşi la prelungire/vizare/ nu îndeplinesc condițiile prevăzute în Regulament -neadmiși), cu indicarea motivelor de neîndeplinire, unde este cazul

27 – octombrie – 2022 Publicarea listelor aferente fiecărui centru, cu precizarea seriei în care vor fi programați candidații propuşi la examen.Publicarea listelor aferente programării la interviu a candidaţilor la obţinerea calităţilor de verificator de proiecte şi expert tehnic de calitate şi extrajudiciar în domenilor

28- octombrie - 27-noiembrie- 2022 Desfășurarea examenelor de autorizare

5 zile de la data comunicării rezultatelor Înregistrarea contestaţiilor

(*) Înscrierea se face prin transmiterea documentelor prin intermediul:

a) portalul ANRE: https://spv.anre.ro/autorizare-electrician/, selectând ”Cerere inscriere examen Energie Electrica”

b) serviciilor poștale/ firme de curierat, pe suport hârtie în cazul în care nu aveţi acces la internet;

Programul de organizare și desfasurare a examenelor ar putea suferi modificări în funcție de situaţia epidemiologică şi de numărul solicitanților. Vă rugăm accesați periodic pagina de internet a ANRE pentru informații actualizate.

În conformitate cu prevederile Ordinului nr, 143/2021 de aprobare a tarifelor şi contribuţiilor băneşti percepute de ANRE în anul 2022, tariful perceput pentru autorizarea electricienilor care proiectează, execută şi verifică instalaţii electrice, verificatorilor de proiecte şi experţilor tehnici de calitate şi extrajudiciari în domeniul instalaţiilor electrice tehnologice, respectiv pentru vizarea adeverinţelor care atestă calităţile menţionate anterior, SE ACHITĂ DE SOLICITANT ANTERIOR DEPUNERII DOCUMENTAŢIILOR. Dosarele care nu au anexată dovada achitării tarifului de autorizare/vizare nu vor fi analizate.

Pe platforma chestionare-anre.ro se găsesc 4 seturi de chestionare pentru pregătire examene de autorizare ANRE. Platforma cu chestionare este pusă la dispoziția celor interesați în mod gratuit.

Viitorii candidați la examenele de autorizare ANRE își pot testa și aprofunda cunoștințele necesare.

Pe site-ul chestionare-anre.ro găsiți cele 4 seturi de chestionare pentru:

Aceste teste conțin câte 10 întrebări din cele 3 categorii: electrotehnică, legislație și normative. Trebuie să răspunzi la cel puțin 24 pentru a promova. Întrebările dar și variantele de răspuns la acestea sunt aleatorii, pentru a te ajuta să nu înveți mecanic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *