Gradul I – Simulare Test

/25
108409

Simulare examen autorizare GRAD I

Acest test contine 25 de intrebari din cele 3 categorii: Electrotehnica, Legislatie si Normative. Trebuie sa raspunzi la cel putin 18 pentru a promova. Atentie: intrebarile dar si variantele de raspuns la acestea sunt aleatorii, pentru a te ajuta sa nu inveti mecanic. Iti uram succes!

Intrebari totale din acest chestionar: 479.

1 / 25

La conectarea unui circuit de linie se recomandă următoarea ordine a manevrelor:

2 / 25

Utilizarea unei cuple cu functiuni multiple se prefera atunci cand dorim

3 / 25

Pentru o putere aparenta data puterea activa are valoarea maxima:

4 / 25

Pe schema de mai sus sunt aparate în plus?

generator

5 / 25

Schema echivalentă de calcul în cazul producerii unui scurtcircuit trifazat, al unei reţele, izolat de pământ se compune din:

6 / 25

Un întreruptor debroşabil asigură:

7 / 25

Unitatea de măsură pentru măsurarea puterii active este:

8 / 25

Scopul supraînaltarii echipamentelor electrice din instalatii electrice exterioare este asigurarea

9 / 25

În amplasamente cu risc de incendiu datorita prafului şi /sau fibrelor, temperatura la suprafaţa corpurilor de iluminat, în caz de defect, trebuie să fie limitată la:

10 / 25

Dacă instalaţiile electrice sunt în distribuţie prefabricată în învelişuri metalice (cutii, carcase), aceste învelişuri

11 / 25

Legăturile barelor se execută:

12 / 25

Valoarea curentului maxim admisibil într-un conductor în regim permanent de lucru depinde de:

13 / 25

Marcarea conductorului neutru care asigură simultan și funcţia de protecţie (PEN) se face

14 / 25

Conductorul neutru (N):

15 / 25

Întrerupătoarele, comutatoarele, şi butoanele de lumină trebuie montate:

16 / 25

Întreruperea conductorului de protecţie prin aparate de conectare:

17 / 25

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei analizează şi soluţionează eventualele contestaţii cu privire la:

18 / 25

Printre obiectivele Codului tehnic al reţelelor electrice de distribuţie (Codul RED) se regăsesc:

19 / 25

Întreprinderile mici se încadrează în categoria

20 / 25

În cazul unui refuz de constituire a garanţiilor conform Regulamentului de furnizare a energiei electrice la clienţii finali şi a procedurilor specifice

21 / 25

Fişa de soluţie este elaborată de:

22 / 25

În cazul furnizării energiei electrice în baza unui contract încheiat pe piaţa concurenţială, întreruperea alimentării cu energie electrică pentru nerespectarea obligaţiilor contractuale de către beneficiar se face în cazul clienților noncasnici:

23 / 25

Prevederile contractuale întemeiate pe dispoziţii ale actelor normative se modifică

24 / 25

Pe lângă alte condiţii pe care trebuie să le îndeplinească utilizatorii, pentru a beneficia de prevederile standardului de performanţă pentru serviciul de distribuţie, trebuie ca:

25 / 25

Constituie contravenţie:

Your score is

The average score is 60%

0%

67 thoughts on “Gradul I – Simulare Test

 1. Buna ziua. În chestionarele de gradul 1 am întâlnit întrebări de gradul 3. EXEMPLU:La un transformator cu grupa de conexiuni Y0 d-5 alimentat cu un sistem simetric de tensiuni, între neutru si pământ, în regim normal si simetric de funcţionare avem:

  A tensiunea zero
  B tensiunea de faza
  C tensiunea de linie

  Aceste chestionare sunt oficiale ANRE? Sunt puse pe grupe sau sunt alandala din toate grupele?

  1. Buna ziua, intrebarea despre care vorbiti face parte din intrebarile de Electrotehnica si masini electrice – 2021 puse la dispozitie de ANRE. Intrebarile din aceasta categorie nu sunt diferentiate pe grupe de examen.

     1. rețelele în care funcțiunile de conductor de protecție și de conductor neutru sunt îndeplinite de un singur conductor (PEN)

      porțiunea comună se poate găsi în aval de un dispozitiv de protecție la curent diferențial rezidual, dacă rețeaua este de tip TN. Cred ca acest răspuns la întrebare este greșit sau nu înțeleg eu

     1. Probleme sunt la gradul II, III si IV. La gradul I sunt doar intrebari grila. Intrebarile prezentate chestionarele noastre sunt cele oficiale de pe site-ul ANE.

  2. Demisia ln frunte cu șeful ,nu mai aveți bani și a-ți dat voi o lege ,toți trebuie sa fie autorizați La Dna cu voi .Luați nu mai mită de la firme Lăsați lumea ln pace sa lucreze sabotorilor

  3. La stabilirea circuitelor de iluminat cât trebuie sa fie 1kw mono și 5kw trifazic sau 3 mono și 8 trifazat ca nu știu unde e corect

   1. Buna seara, conform I7/2011 se recomanda ca la stabilirea numarului circuitelor de iluminat normal sa nu se depaseasca o putere totala instalata de 3 kW pe un circuit monofazat si de 8 kW pe un circuit trifazat. Multumim, am corectat raspunsurile oferite.

    1. Din moment ce standardul de tensiune in Romania este de 230v +6%/-10% de ce mai apar intrebari referitoare la tensiunea de 220v?
     ANRE-ul reglementeaza asta si tot el uita de asta.Interesant

  4. Curentul de de suprasarcină este definit în I-7-2011 ca fiind un supracurent care se produce într-un circuit electric:

   care nu se datorează curentului de scurtcircuit sau unui defect de punere la pământ.
   care se datorează curentului de scurtcircuit
   care se datorează unui defect de punere la pământ

  5. Numărul şi localizarea punctelor de delimitare între instalaţia de racordare şi instalaţia de utilizare se stabilesc

   de către utilizator
   de către operatorul de reţea
   de comun acord de către operatorul de reţea şi utilizator, cu respectarea prevederilor legale în vigoare aici nu operatorul decide?

 2. Bună ziua. Domnilor de la ANRE, nu mi se par corect chestionarele de autorizare electricieni gradul I. Întrebări de electrotehnică? Pentru ce? Suntem dezavantajati cei care am făcut o sc. prof. în domeniu, avem experiență și ne este greu să luăm examenul. Tot ne plângem că pleacă meseriași. Fiti mai responsabili cu noi.
  Sper că la examenul din septembrie să fie mai obiectiv. Astept raspuns. Vă mulțumesc!

 3. Buna seara. Referitor la emailul anterior, în occident câștigăm 3000-4000 €/lună. echivalent gradul I la noi în țară. Acolo ne este recunoscută specializarea,(și îndemânare ) d-voastră ne supuneti la întrebări (electrotehnica) specialitate pe care nu o am invatat in sc. prof. Dacă mai doriți meseriasi in țară va rog fiti mai obiectivi.

 4. Dorel, tu ai vrea sa-ti dea intrebari din MECANICA la chestionar?
  Daca esti electrician pune mana pe o carte de Electrotehnica ca nu doare!

  1. eu lucrez de 36 de ani in sistem si nu mi sa cerut niciodata in 36 de ani autorizare anre si acum deodata trebuie autorizare anre de fapt domnii de la anre nu mai au de unde mulge bani pentru asi mari veniturile si au mai facut o magarie

 5. Dacă într-un amplasament se exercită mai multe influenţe externe, caracteristicile echipamentelor electrice:

  a nu sunt condiţionate dacă există acceptul beneficiarului
  b se aleg astfel încât să fie satisfăcute condiţiile cele mai dezavantajoase.
  c în spaţiul respectiv nu se pot monta echipamente electrice
  si raspuns corect b???? cele mai dezavantajoase???wtf

  1. Buna seara, multumim pentru comentariu. Am verificat raspunsul oferit de aplicatie si acesta este corect, conform I7/2011 “Daca intr-un amplasament se exercita mai multe influiente externe, caracreristicile echipamente lor electrice se aleg astfel incat sa fie satisfacute conditiile cele mai dezavantajoase.”

  2. adica cu alte cuvinte calculam pentru scenariul cel mai negru…..daca acel scenariu este fara pagube atunci totul e bine si se poate monta x echipament, pre ex daca e un loc cu umiditate ridicata montam ceva cu IP68 satisfacand astfel scenariu cel mai negru din zona aia (adica intra apa in priza)…intra apa in priza daca e ip 68 NU pai atunci conditie satisfacuta deci ok pentru montat

 6. Eu sunt elecromecanic si in 40 de ani nu stiu sa imi fi cerut clientul sau situatia sa trag cabluri in mod nesatisfacator . Raspunderea ramane la tine ca electrician si ca norme de protectie . Eu nu am vazut mecanic auto fara sa lucreze cu internetul pentru autoturisme . Ce biblioteca ar trebui unui atelier ? Electrotehnica e ca si cutia de viteze la un mecanic. In mecanica sunt specializati pe ramuri cum ar fi motorist, tren de rulare ,directie si geometrie , tobe etc. Cred ca ar fi corect ca un electrician sa aiba o ramura. Ca si mecanica si electrica e multipla de la electrocasnice la tablouri de joasa si altele mai complicate de care sa se ocupe ingineri.

 7. La ultima intrebare eu nu cred ca se autopornesste un motor asincron dupa ce a cazut tensiunea. Doar sa fie unul care functioneaza cu stecher sa-l bagi in priza.

 8. Bună ziua.

  La instalaţiile electrice de putere de joasă tensiune, densitatea maximă de curent admisă în regim de scurtă durată la pornire este de 35A/mm2 pentru conductoare de cupru.
  Pe site-ul dvs. este furnizat un răspuns eronat – 35A/mm2 pentru conductoare de aluminiu.

  Mulțumesc.

 9. Bună seara.
  La schema cu o bară colectoare care alimentează un motor M protejat de un întrerupător și la care apar două separatoare S1 și S2 care încadrează întrerupătorul, întrebarea este:
  Pe schema de mai sus sunt aparate în plus? Iar răspunsul corect este ”Da, separatorul S2”. La dvs. apare ca răspuns corect ”Nu”. Separatorul S1 are rolul de a separa VIZIBIL circuitul de alimentare al motorului M de bara colectoare (feeder). S2 nu are nici un rol. În fișierul Excel al ANRE apare la poziția A174.
  Aceeași situație apare și la schema similară care pune un generator G în locul motorului M. Tot separatorul S2 este inutil. În fișierul Excel al ANRE apare la poziția A179.
  Mulțumesc.

 10. Capacitatea de serviciu Cs a unei linii electrice aeriene simetrice, având capacităţile C12=C23=C31 =C şi neglijînd influenţa pământului, este:

  a) Cs=3/C
  b) Cs=3C
  c) Cs=C
  Raspuns corect c) , nu b)

   1. nu este corectat raspunsul…

    Capacitatea de serviciu Cs a unei linii electrice aeriene simetrice, având capacităţile C12=C23=C31 =C şi neglijînd influenţa pământului, este:

    a) Cs=3/C
    b) Cs=3C
    c) Cs=C
    Raspuns corect c) , nu b)

 11. La intrebarea ”La instalaţiile electrice de putere de joasă tensiune, densitatea maximă de curent admisă în regim de scurtă durată la pornire este de:”,
  aplicatia dvs. raspunde cu ”35 A/mm2 pentru conductoare de aluminiu”, desi corect este ”35A/mm2 pentru conductoare de cupru”.

  La intrebarea ”În circuitele electrice din locuinţe utilizarea dispozitivelor de protecţie la curent diferenţial rezidual (DDR) este o”, aplicatia dvs. raspunde cu ”măsură de protecţie suplimentară împotriva atingerii indirecte”, desi corect este ”măsură tehnică principală de protecţie” (I7 – 5.3.4.1.2.3. – randul 3).

 12. Intrebare cu raspuns gresit.Cererile de racordare ptr locuri de producere cu puteri instalate de pana la 50 MW inclusiv si cele ptr locuri de consum cu puteri maxim simultan absorbite de pana la 50 Mw inclusiv,se adreseaza de catre solicitanti; raspuns dat de aplicatie incorect/operatorului de transport si de sistem.Raspuns corect conform Art 8 pct.2 litera b din Reg racordare este:unui operator de distributie care detine in apropierea locului de producere sau de consum o retea electrica de distributie.

 13. Din cauza câtorva dintre dumneavoastră (cei cu părul alb și netuns,care cred că au călcat în scuipatul lui Albert A. crezând că au vre-o legătură cu el) progresul țării este ținut pe loc, cei cu gândiri comuniste și proaste, ANR-ul nu are nici o utilitate în aceste vremuri, alții pun cartofi pe Marte, iar noi românii trebuie să avem un atestat să putem lega 3 fire, nu cred că aveți curajul de a-mi publica comentariul, de aici denotă faptul că am dreptate.

 14. Prevederile pentru instalaţii electrice în încăperi cu cadă de baie sau duş din normativul I 7 se aplică pentru:

  Raspunsul corect e cel cu Standardul

 15. La ‘Temperatura înfăşurărilor statorice ale generatoarelor electrice este determinată de:’

  Nu sunt 2 raspunsuri corecte? Pierderile dar si Temperatura ambientala

 16. La intrebarea 17 si 13 nu sunt schitele

  Care dintre schemele alăturate permite obţinerea a două circuite de cuplă transversală? si

  Pe schema de mai sus sunt aparate în plus ?

 17. la intrebarea 18 cred ca este gresit
  Este interzis electricianului autorizat:

  a Să realizeze lucrări de instalaţii electrice în baza unor documentaţii de proiectare realizate de alţi electricieni autorizaţi
  b Să proiecteze instalaţii electrice în cazul în care nu deţine o autorizaţie de tip A
  c Să proiecteze instalaţii electrice în cazul în care deţine doar autorizaţie de tip A

  a bifat cu verde ca fiind corecta varianta C

 18. https://chestionare-anre.ro/procedura-de-desfasurare-a-examenului-de-autorizare-electricieni-anre/
  La această pagină spune la punctul 8 că trebuie să se răspundă corect la 24 de întrebări pentru a promova examenul. Nu scrie din câte întrebări.
  Pe aceaastă pagină https://chestionare-anre.ro/gradul-i-simulare-test/ sccrie chiar la început ca un chestionar are 25 de întrebări la care trebuie să se răspundă corect la 18 întrebări pentru a promova examenul. Nu am găsit nicăieri scris clar câte întrebări sunt pentru gradul unu și câte răspunsuri cocrecte trebuie să dai.

 19. Potenţialul electrostatic în punctul M este:

  a)  forţa care este necesară pentru a transporta unitatea de sarcină pozitivă de la infinit până în punctul M
  b) forţa care este necesară pentru a transporta unitatea de sarcină pozitivă din punctul M până la infinit 
  c)  lucrul mecanic care trebuie produs spre a transporta unitatea de sarcină pozitivă de la infinit până în punctul M. 

  raspunsul corect este B nu C

 20. Alimentarea transformatorului de sonerie sau soneriei de 220(230) V se face: .

  a) numai dintr-un circuit de iluminat normal
  b) dintr-un circuit de prize
  c) numai direct din tabloul de distribuţie
  Răspunsul dat de dumneavoastră este B deși conform I7 absolut toate răspunsurile sunt corecte.
  Conform I7
  5.4.13 Alimentarea transformatorului de sonerie sau soneriei de 220V se face dintr-un circuit de iluminat normal, dintr-un circuit de prize sau direct din tabloul de distribuţie

  1. Culmea este că la aceeași întrebare dar la alt chestionar, răspunsul este altul (în acest caz din instalația de iluminat).

   1. La variantele A si C ai cuvantul “numai” inainte. Asta inseamna, ca NUMAI din iluminat sau NUMAI din prize se poate alimenta acel circuit.
    Dar de fapt se pot alimenta si din iluminat si din prize.

 21. Conform normativului I7-2011, o coloană electrică este un circuit electric care:

   a) alimentează un receptor de putere 
   b) alimentează mai multe surse de iluminat
  c)  alimentează mai multe tablouri de distribuţie. 

  Raspuns corect C, nu A (pag 13 din I7) -coloană electrică – circuit electric care alimentează unul sau mai multe tablouri de distribuție

 22. În cazul instalațiilor electrice de joasă tensiune,
  izolaţia de bază reprezintă:
  a)izolaţia părţilor active periculoase
  b) izolaţia maselor
  c) Izolaţia care asigură protecţia de defect
  Raspunsul corect este “a”. Iar Dnv spuneti ca este “c”
  Aveti foarte multe intrebari cu raspunsuri gresite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *