Gradul I – Simulare Test

/30
56196

Simulare examen autorizare GRAD I

Acest test contine cate 10 intrebari din cele 3 categorii: Electrotehnica, Legislatie si Normative. Trebuie sa raspunzi la cel putin 24 pentru a promova. Atentie: intrebarile dar si variantele de raspuns la acestea sunt aleatorii, pentru a te ajuta sa nu inveti mecanic. Iti uram succes!

1 / 30

Planurile de investiţii şi de dezvoltare a reţelei de transport elaborate de operatorul de transport şi de sistem se aprobă de către:

2 / 30

Legile lui Kirchhoff se aplică:

3 / 30

ANRE emite licenţe pentru:

4 / 30

În schemele IT

5 / 30

Soluţia de racordare se stabileşte printr-o fişă de soluţie pentru:

6 / 30

Parcurgerea unei etape preliminare de documentare şi informare a viitorului utilizator pentru racordarea acestuia la reţeaua electrică:

7 / 30

Daca la un circuit al unei staţii de 6 sau 20 kV care funcţionează cu neutrul izolat apare o punere monofazatã netã la pământ, tensiunea fata de pământ a celorlalte doua faze:

8 / 30

În cazul unei scheme cu două bare colectoare şi un întreruptor pe circuit este de preferat ca în regim normal de funcţionare:

9 / 30

Pentru un loc de producere sau de consum nou, documentaţia anexată cererii de racordare va cuprinde obligatoriu:

10 / 30

Valoarea conductivităţii electrice este în ordine crescătoare la următoarele materiale:

11 / 30

Adeverințele de electrician autorizat pot fi:

12 / 30

AAR se utilizează în scopul:

13 / 30

Protecţia prin utilizarea tensiunii foarte joasă necesită limitarea tensiunii în circuitele TFJS sau TFJP la limita superioară a tensiunii pentru domeniul I de tensiune, respectiv :

14 / 30

Capsularea monopolară conduce la :

15 / 30

Rezistenţa echivalentă a două rezistenţe cu valori diferite montate în paralel este:

16 / 30

Eventualele contestaţii ale avizelor tehnice de racordare se rezolvă de către:

17 / 30

Elaborarea planului de dezvoltare a RED are la bază ca date de intrare prognozele de producţie şi de consum de energie electrică pe o perioadă de:

18 / 30

Conductorul PEN există

19 / 30

Protecţia de supracurent prevăzută pe conductorul neutru trebuie să producă deconectarea

20 / 30

In toate reţelele TN, atunci când există un conductor PE sau PEN, acestea, când fac parte din componenţa tablourilor de distribuţie

21 / 30

Miezul magnetic al rotorului unei maşini electrice asincrone se realizează din tole pentru:

22 / 30

Conform normativului I7-2011, protecţia de bază reprezintă:

23 / 30

În cazul punerii nete la pământ a fazei S într-o reţea de 20 kV cu neutrul izolat:

24 / 30

Conform prevederilor Legii nr. 123/2012, ANRE:

25 / 30

Izolaţia dublă este

26 / 30

Unitatea de măsură pentru măsurarea puterii active este:

27 / 30

Punctul de măsurare a energiei electrice este definit ca:

28 / 30

Priza de pământ independentă este o priză de pământ

29 / 30

Protecţia motoarelor electrice împotriva întreruperii sau scăderii tensiunii de alimentare şi restabilirea ei ulterioară se prevede:

30 / 30

Pe un circuit care alimentează mai multe receptoare electrice de putere de aceeaşi natură şi destinaţie:

Punctajul tau este

Punctajul mediu este 66%

0%

40 thoughts on “Gradul I – Simulare Test

 1. Buna ziua. În chestionarele de gradul 1 am întâlnit întrebări de gradul 3. EXEMPLU:La un transformator cu grupa de conexiuni Y0 d-5 alimentat cu un sistem simetric de tensiuni, între neutru si pământ, în regim normal si simetric de funcţionare avem:

  A tensiunea zero
  B tensiunea de faza
  C tensiunea de linie

  Aceste chestionare sunt oficiale ANRE? Sunt puse pe grupe sau sunt alandala din toate grupele?

  1. Buna ziua, intrebarea despre care vorbiti face parte din intrebarile de Electrotehnica si masini electrice – 2021 puse la dispozitie de ANRE. Intrebarile din aceasta categorie nu sunt diferentiate pe grupe de examen.

     1. Probleme sunt la gradul II, III si IV. La gradul I sunt doar intrebari grila. Intrebarile prezentate chestionarele noastre sunt cele oficiale de pe site-ul ANE.

  2. Demisia ln frunte cu șeful ,nu mai aveți bani și a-ți dat voi o lege ,toți trebuie sa fie autorizați La Dna cu voi .Luați nu mai mită de la firme Lăsați lumea ln pace sa lucreze sabotorilor

  3. La stabilirea circuitelor de iluminat cât trebuie sa fie 1kw mono și 5kw trifazic sau 3 mono și 8 trifazat ca nu știu unde e corect

   1. Buna seara, conform I7/2011 se recomanda ca la stabilirea numarului circuitelor de iluminat normal sa nu se depaseasca o putere totala instalata de 3 kW pe un circuit monofazat si de 8 kW pe un circuit trifazat. Multumim, am corectat raspunsurile oferite.

    1. Din moment ce standardul de tensiune in Romania este de 230v +6%/-10% de ce mai apar intrebari referitoare la tensiunea de 220v?
     ANRE-ul reglementeaza asta si tot el uita de asta.Interesant

  4. Curentul de de suprasarcină este definit în I-7-2011 ca fiind un supracurent care se produce într-un circuit electric:

   care nu se datorează curentului de scurtcircuit sau unui defect de punere la pământ.
   care se datorează curentului de scurtcircuit
   care se datorează unui defect de punere la pământ

  5. Numărul şi localizarea punctelor de delimitare între instalaţia de racordare şi instalaţia de utilizare se stabilesc

   de către utilizator
   de către operatorul de reţea
   de comun acord de către operatorul de reţea şi utilizator, cu respectarea prevederilor legale în vigoare aici nu operatorul decide?

 2. Bună ziua. Domnilor de la ANRE, nu mi se par corect chestionarele de autorizare electricieni gradul I. Întrebări de electrotehnică? Pentru ce? Suntem dezavantajati cei care am făcut o sc. prof. în domeniu, avem experiență și ne este greu să luăm examenul. Tot ne plângem că pleacă meseriași. Fiti mai responsabili cu noi.
  Sper că la examenul din septembrie să fie mai obiectiv. Astept raspuns. Vă mulțumesc!

 3. Buna seara. Referitor la emailul anterior, în occident câștigăm 3000-4000 €/lună. echivalent gradul I la noi în țară. Acolo ne este recunoscută specializarea,(și îndemânare ) d-voastră ne supuneti la întrebări (electrotehnica) specialitate pe care nu o am invatat in sc. prof. Dacă mai doriți meseriasi in țară va rog fiti mai obiectivi.

 4. Dorel, tu ai vrea sa-ti dea intrebari din MECANICA la chestionar?
  Daca esti electrician pune mana pe o carte de Electrotehnica ca nu doare!

  1. eu lucrez de 36 de ani in sistem si nu mi sa cerut niciodata in 36 de ani autorizare anre si acum deodata trebuie autorizare anre de fapt domnii de la anre nu mai au de unde mulge bani pentru asi mari veniturile si au mai facut o magarie

 5. Dacă într-un amplasament se exercită mai multe influenţe externe, caracteristicile echipamentelor electrice:

  a nu sunt condiţionate dacă există acceptul beneficiarului
  b se aleg astfel încât să fie satisfăcute condiţiile cele mai dezavantajoase.
  c în spaţiul respectiv nu se pot monta echipamente electrice
  si raspuns corect b???? cele mai dezavantajoase???wtf

  1. Buna seara, multumim pentru comentariu. Am verificat raspunsul oferit de aplicatie si acesta este corect, conform I7/2011 “Daca intr-un amplasament se exercita mai multe influiente externe, caracreristicile echipamente lor electrice se aleg astfel incat sa fie satisfacute conditiile cele mai dezavantajoase.”

  2. adica cu alte cuvinte calculam pentru scenariul cel mai negru…..daca acel scenariu este fara pagube atunci totul e bine si se poate monta x echipament, pre ex daca e un loc cu umiditate ridicata montam ceva cu IP68 satisfacand astfel scenariu cel mai negru din zona aia (adica intra apa in priza)…intra apa in priza daca e ip 68 NU pai atunci conditie satisfacuta deci ok pentru montat

 6. Eu sunt elecromecanic si in 40 de ani nu stiu sa imi fi cerut clientul sau situatia sa trag cabluri in mod nesatisfacator . Raspunderea ramane la tine ca electrician si ca norme de protectie . Eu nu am vazut mecanic auto fara sa lucreze cu internetul pentru autoturisme . Ce biblioteca ar trebui unui atelier ? Electrotehnica e ca si cutia de viteze la un mecanic. In mecanica sunt specializati pe ramuri cum ar fi motorist, tren de rulare ,directie si geometrie , tobe etc. Cred ca ar fi corect ca un electrician sa aiba o ramura. Ca si mecanica si electrica e multipla de la electrocasnice la tablouri de joasa si altele mai complicate de care sa se ocupe ingineri.

 7. La ultima intrebare eu nu cred ca se autopornesste un motor asincron dupa ce a cazut tensiunea. Doar sa fie unul care functioneaza cu stecher sa-l bagi in priza.

 8. Bună ziua.

  La instalaţiile electrice de putere de joasă tensiune, densitatea maximă de curent admisă în regim de scurtă durată la pornire este de 35A/mm2 pentru conductoare de cupru.
  Pe site-ul dvs. este furnizat un răspuns eronat – 35A/mm2 pentru conductoare de aluminiu.

  Mulțumesc.

 9. Bună seara.
  La schema cu o bară colectoare care alimentează un motor M protejat de un întrerupător și la care apar două separatoare S1 și S2 care încadrează întrerupătorul, întrebarea este:
  Pe schema de mai sus sunt aparate în plus? Iar răspunsul corect este ”Da, separatorul S2”. La dvs. apare ca răspuns corect ”Nu”. Separatorul S1 are rolul de a separa VIZIBIL circuitul de alimentare al motorului M de bara colectoare (feeder). S2 nu are nici un rol. În fișierul Excel al ANRE apare la poziția A174.
  Aceeași situație apare și la schema similară care pune un generator G în locul motorului M. Tot separatorul S2 este inutil. În fișierul Excel al ANRE apare la poziția A179.
  Mulțumesc.

 10. Capacitatea de serviciu Cs a unei linii electrice aeriene simetrice, având capacităţile C12=C23=C31 =C şi neglijînd influenţa pământului, este:

  a) Cs=3/C
  b) Cs=3C
  c) Cs=C
  Raspuns corect c) , nu b)

   1. nu este corectat raspunsul…

    Capacitatea de serviciu Cs a unei linii electrice aeriene simetrice, având capacităţile C12=C23=C31 =C şi neglijînd influenţa pământului, este:

    a) Cs=3/C
    b) Cs=3C
    c) Cs=C
    Raspuns corect c) , nu b)

   2. Nu vreau sa fiu rautacios dar sunt multe greseli in raspunsuri, incep sa mi pierd increderea in acest site. apreciez ca e gratuit dar nu consider ca e de incredere.

 11. La intrebarea ”La instalaţiile electrice de putere de joasă tensiune, densitatea maximă de curent admisă în regim de scurtă durată la pornire este de:”,
  aplicatia dvs. raspunde cu ”35 A/mm2 pentru conductoare de aluminiu”, desi corect este ”35A/mm2 pentru conductoare de cupru”.

  La intrebarea ”În circuitele electrice din locuinţe utilizarea dispozitivelor de protecţie la curent diferenţial rezidual (DDR) este o”, aplicatia dvs. raspunde cu ”măsură de protecţie suplimentară împotriva atingerii indirecte”, desi corect este ”măsură tehnică principală de protecţie” (I7 – 5.3.4.1.2.3. – randul 3).

 12. Intrebare cu raspuns gresit.Cererile de racordare ptr locuri de producere cu puteri instalate de pana la 50 MW inclusiv si cele ptr locuri de consum cu puteri maxim simultan absorbite de pana la 50 Mw inclusiv,se adreseaza de catre solicitanti; raspuns dat de aplicatie incorect/operatorului de transport si de sistem.Raspuns corect conform Art 8 pct.2 litera b din Reg racordare este:unui operator de distributie care detine in apropierea locului de producere sau de consum o retea electrica de distributie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.