Gradul I – Simulare Test

/30
1704

Simulare examen autorizare GRAD I

Acest test contine cate 10 intrebari din cele 3 categorii: Electrotehnica, Legislatie si Normative. Trebuie sa raspunzi la cel putin 24 pentru a promova. Atentie: intrebarile dar si variantele de raspuns la acestea sunt aleatorii, pentru a te ajuta sa nu inveti mecanic. Iti uram succes!

1 / 30

Racordurile şi coloanele electrice se dimensionează astfel încât să fie îndeplinite condiţiile de cădere de tensiune. Acestea nu trebuie să depăşească:

2 / 30

Schema echivalentă de calcul în cazul producerii unui scurtcircuit trifazat, al unei reţele, izolat de pământ se compune din:

3 / 30

Pentru asigurarea selectivităţii, între curenţii nominali ai fuzibilelor a două siguranţe consecutive , diferenţa trebuie să fie de cel puţin:

4 / 30

În camerele de copii din creşe, grădiniţe, spitale de copii, prizele trebuie montate pe pereţi la următoarele înălţimi măsurate de la axul aparatului la nivelul pardoselii finite:

5 / 30

Scheme cu un sistem de bare colectoare şi un întreruptor pe circuit sunt folosite

6 / 30

Enunţul "suma algebrică a forţelor electromotoare dintr-o buclă a unei reţele electrice este egală cu suma algebrică a căderilor de tensiune din buclă" reprezintă:

7 / 30

Pentru clienţii vulnerabili care din motive de sănătate necesită continuitatea alimentării locuinţei cu energie electrică, operatorul de rețea asigură o sursă suplimentară de alimentare a locului de consum

8 / 30

Verificarea dimensionării, în proiectare, a reţelelor electrice de distribuţie, conform prevederilor Codului tehnic al reţelelor electrice de distribuţie (Codul RED), se face ţinând seama de:

9 / 30

Simbolul literal I utilizat pentru notarea schemei de legare la pământ de tip IT are următoarea semnificaţie:

10 / 30

Alimentarea cu energie electrică a unui loc de consum se poate face:

11 / 30

Constatarea şi sancţionarea contravenţiilor în sectorul energiei electrice, conform Legii nr. 123/2012 se fac, după caz, de:

12 / 30

Condensatoarele legate direct la bornele receptoarelor de joasă tensiune:

13 / 30

Lucrările de întărire necesare în vederea evacuării în reţea a puterii aprobate utilizatorilor se realizează de către operatorul de reţea şi

14 / 30

Marcarea conductorului neutru (N) se face:

15 / 30

Diferenţa de potenţial la bornele a n baterii de condensatoare montate în serie este egală cu:

16 / 30

Termenul de vizare a adeverinţei de electrician autorizat, de la data emiterii documentului sau, după caz, de la data ultimei vizări, este de:

17 / 30

În cazul consumatorilor racordaţi direct la reţeaua de joasa tensiune a distribuitorului, pornirea directa a motoarelor monofazate se admite pentru o putere de până la:

18 / 30

Unitatea de măsură a capacităţii unui condensator este:

19 / 30

Pentru un circuit trifazat cu patru conductoare de aluminiu cu secţiunea conductoarelor de fază de 35 mm2, conductorul neutru are secţiunea minimă de:

20 / 30

Prin adăugarea, pe toate laturile pornind din acelaşi nod al unei reţele buclate, a unor forţe electromotoare (f.e.m.) egale şi la fel orientate faţă de nod (teorema lui Vaschy):

21 / 30

Ulterior emiterii avizului tehnic de racordare, o soluţie de racordare este valabilă:

22 / 30

Eventualele contestaţii ale avizelor tehnice de racordare se rezolvă de către:

23 / 30

In situația racordării unităţilor generatoare şi/sau a instalaţiilor de stocare la instalaţia de utilizare a unui loc de consum, fără evacuarea de energie electrică în reţeaua operatorului de reţea, indiferent de regimul de funcţionare a utilizatorului:

24 / 30

Compartimentarea unei celule electrice se utilizează în scopul:

25 / 30

În cazul scăderii sau întreruperii tensiunii de alimentare, motoarele asincrone se pot opri, iar la restabilirea tensiunii:

26 / 30

Protecţia unui motor trifazat împotriva suprasarcinilor trebuie să fie prevăzută:

27 / 30

Regulatorul automat de tensiune (RAT) asigurã:

28 / 30

Încadrarea în clasele de reacţie la foc şi rezistenţă la foc a materialelor se face în conformitate cu prevederile:

29 / 30

Metodologiile de reglementare a preţurilor şi tarifelor în sectorul energiei electrice se aprobă:

30 / 30

3 condensatoare având capacitatea C1=100 μF, C2=50 μF, C3=100 μF legate în paralel, au capacitatea echivalentă.

Punctajul tau este

Punctajul mediu este 59%

0%

6 comentarii la “Gradul I – Simulare Test

 1. Buna ziua. În chestionarele de gradul 1 am întâlnit întrebări de gradul 3. EXEMPLU:La un transformator cu grupa de conexiuni Y0 d-5 alimentat cu un sistem simetric de tensiuni, între neutru si pământ, în regim normal si simetric de funcţionare avem:

  A tensiunea zero
  B tensiunea de faza
  C tensiunea de linie

  Aceste chestionare sunt oficiale ANRE? Sunt puse pe grupe sau sunt alandala din toate grupele?

  1. Buna ziua, intrebarea despre care vorbiti face parte din intrebarile de Electrotehnica si masini electrice – 2021 puse la dispozitie de ANRE. Intrebarile din aceasta categorie nu sunt diferentiate pe grupe de examen.

     1. Probleme sunt la gradul II, III si IV. La gradul I sunt doar intrebari grila. Intrebarile prezentate chestionarele noastre sunt cele oficiale de pe site-ul ANE.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *