ANRE a actualizat conditiile de promovare la examenului de autorizare
ANRE a actualizat conditiile de promovare la examenului de autorizare

O surpriza placuta pentru cei care nu erau stapani pe matematica si retinut formule matematice, ANRE a eliminat problema de electrotehnica din cadrul examenului de autorizare.

Conform Ordinului privind aprobarea Regulamentului pentru autorizarea electricienilor in domeniul instalatiilor electrice, respectiv a verificatorilor de proiecte si a expertilor tehnici de calitate si extrajudiciari in domeniul instalatiilor electrice tehnologice, 66/2023 ( abroga Ordinul 99/2021), publicat in luna mai a acestui an, se introduc cateva modificari importante enuntate mai jos:

 1. Examenul de autorizare consta intr-o proba scrisa in limba romana, continand un chestionar de tip grila, continand 25 de intrebari, cu cate 3 variante de raspuns pentru fiecare intrebare.
 2. Chestionarele pentru autorizare contin intrebari cu o singura varianta corecta de raspuns.
 3. La notarea chestionarului se aplica urmatoarele reguli:

a) se acorda 1 punct in cazul in care a fost marcat numai varianta corecta de raspuns;

b) se acorda 0 puncte in cazul contrar celui mentionat la lit. a).

 • Se considera ca au promovat examenul candidatii care au obtinut minimum 18 puncte la chestionar.

In plus numarul de intrebari exemplu postate pe site-ul oficial ANRE a fost redus fata de cele din sesiunile anterioare. Rezultatele examenului se publica pe portalul autoritatii competente in termen de maximum 30 de zile de la data sustinerii examenelor.

Pe site-ul chestionare-anre.ro am actualizat atat baza de date cu intrebari varianta 2023 cat si numarul de intrebari alocate pentru fiecare chestionar.

13 thoughts on “ANRE a actualizat conditiile de promovare la examenului de autorizare

 1. Buna ziua, am intalnit dificultati in a folosi chestionarele ANRE gradul 2. La anumite intrebari am primit mereu un raspuns diferit ca fiind ”varianta corecta”.
  De exemplu la intrebarea”Executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea constituie:”
  am primit ca raspuns corect : infracţiune. Dar intr-un alt chestionar, la aceasi intrebare, raspunsul a fost: contravenţie sau infracţiune, după caz.
  Va rog sa ma ajutati.

 2. Buna ziua! M-am inscris pentru sesiunea de toamna pt Gradul 3 A si B,iar in urma examinarii dosarului am fost propus pt examen pt gradul 2A si 3B.Intrebarile vor fi separat pentru fiecare grupa? Multumesc

 3. Buna ziua,
  As dori sa stiu daca acest site este asumat de ANRE si ce se intampla cu raspunsurile gresite de la intrebarile de aici. Se iau de bune raspunsurile care sunt corecte in realitate sau raspunsurile care sunt date ca fiind corecte in mod gresit aici pe site. Va multumesc.

  1. Buna ziua, Informatiile de pe acest website sunt prezentate doar in scopuri informative, nefiind un site administrat sau detinut de o autoritate a statului Roman. Multumim.

 4. Buna ziua,am si eu o intrebare,cu cat timp inainte se face inscrierea la examenul ANRE?
  Va rog sa-mi mai spuneti daca se poate,daca eu imi iau examenul pentru gradul IIA-IIB, pot dupa sa deschid firma(SRL) si sa mi-o atestez,sau cum e defapt..ce am mai cautat si intrebat pe la institutiile statului nu prea au fost destul de clare informatiile..Sau daca firma este detinuta de altcineva se poate atesta firma respectiva pe instalatii electrice daca are 2 electricieni autorizati ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *